Alta Sierra Elementary

Skip to main content
First day of school is August 15, 2017

Bell Schedules

Transitional Kindergarten Monday - Friday
Description / Period Start Time End Time Length
Instruction 7:55 AM 9:15 AM 80 min
Nutrition Break 9:15 AM 9:45 AM 30 min
Instruction 9:45 AM 11:30 AM 105 min
Kindergarten Monday - Thursday Kindergarten is dismissed at 11:30am until Labor Day
Description / Period Start Time End Time Length
Instruction 7:55 AM 9:45 AM 110 min
Nutrition 9:45 AM 10:15 AM 30 min
Instruction 10:15 AM 11:30 AM 75 min
Lunch 11:30 AM 12:15 PM 45 min
Instruction 12:15 PM 2:00 PM 105 min
Kindergarten Friday Early Release Kindergarten is dismissed at 11:30am until Labor Day
Description / Period Start Time End Time Length
Instruction 7:55 AM 9:45 AM 110 min
Nutrition break 9:45 AM 10:15 AM 30 min
Instruction 10:15 AM 11:30 AM 75 min
Lunch 11:30 AM 12:15 PM 45 min
Instruction 12:15 PM 1:05 PM 50 min
Kindergarten Minimum Day
Description / Period Start Time End Time Length
Instruction 7:55 AM 9:45 AM 110 min
Nutrition Break 9:45 AM 10:15 AM 30 min
Instruction 10:15 AM 11:25 AM 70 min
Lunch 11:25 AM 12:00 PM 35 min
1st - 3rd grade Monday - Thursday
Description / Period Start Time End Time Length
Instruction 7:55 AM 9:31 AM 96 min
Recess 9:31 AM 9:50 AM 19 min
Instruction 9:50 AM 11:30 AM 100 min
Lunch 11:30 AM 12:05 PM 35 min
Instruction 12:05 PM 2:00 PM 115 min
1st - 3rd grade Friday Early Release
Description / Period Start Time End Time Length
Instruction 7:55 AM 9:31 AM 96 min
Recess 9:31 AM 9:50 AM 19 min
Instruction 9:50 AM 11:30 AM 100 min
Lunch 11:30 AM 12:05 PM 35 min
Instruction 12:05 PM 1:05 PM 60 min
1st - 3rd grade Minimum Day
Description / Period Start Time End Time Length
Instruction 7:55 AM 9:25 AM 90 min
Recess 9:25 AM 9:40 AM 15 min
Instruction 9:40 AM 11:00 AM 80 min
Lunch 11:00 AM 11:30 AM 30 min
Instruction 11:30 AM 12:00 PM 30 min
4th - 5th grade Monday - Thursday
Description / Period Start Time End Time Length
Instruction 7:55 AM 10:01 AM 126 min
Recess 10:01 AM 10:15 AM 14 min
Instruction 10:15 AM 11:55 AM 100 min
Lunch 11:55 AM 12:30 PM 35 min
Instruction 12:30 PM 2:00 PM 90 min
4th - 5th grade Friday Early Release
Description / Period Start Time End Time Length
Instruction 7:55 AM 10:01 AM 126 min
Recess 10:01 AM 10:15 AM 14 min
Instruction 10:15 AM 11:55 AM 100 min
Lunch 11:55 AM 12:30 PM 35 min
Instruction 12:30 PM 1:05 PM 35 min
4th - 5th grade Minimum Day
Description / Period Start Time End Time Length
Instruction 7:55 AM 9:50 AM 115 min
Recess 9:50 AM 10:03 AM 13 min
Instruction 10:03 AM 11:25 AM 82 min
Lunch 11:25 AM 11:55 AM 30 min
Instruction 11:55 AM 12:00 PM 5 min